Viktigt med facktidningar

Att vara bäst inom sitt valda affärsområde innebär alltid att man behöver hålla sig uppdaterad. Oavsett om man är bagare eller håller på med avancerad it-utveckling så finns det nya upptäckter och tekniker som kan ge en fördel inom verksamhetsområdet.

För bagare och konditorer

Om man på något sätt arbetar med bröd eller bakverk så är det ingen tvekan att man måste läsa tidningen BRÖD. Tidningen ges ut i elva nummer per år av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer AB. Förutom att innehålla inspiration i form av reportage om bagerier och konditorer runt om i Sverige så finns där även affärstips samt övriga branschnyheter.

För skogsarbetare

De som arbetar i eller med skogen bör utan tvekan hålla sig uppdaterad genom att läsa tidningen Skogen. Skogen ges ut i elva utgåvor per år och skriver om alla olika delar av virkesmarknaden. Allt från skötsel av skog och natur till maskiner och politiska beslut som påverkar branschen. Tidningen är även oberoende och ges ut av Föreningen Skogen som har runt 8000 medlemmar.

För designers och tryckeriarbetare

För som arbetar med design och tryck så är det tidningen Sign & Print som gäller. Varannan månad dumper den ner i brevlådan till dem som prenumererar och handlar om allt från de mjukare delen av branschen till underlag för val av inköp när man skall utöka maskinparken.