Ta hand om dig och din kropp

Det är egentligen ingen nyhet att vi bör ta hand om oss och sköta om vår kropp på bästa sätt. På det viset så mår vi bättre och kommer att göra bättre ifrån oss både privat och i arbetet.

Träna

Med träningen så följer positiva effekter för kroppen, vi får igång en cirkulation i kroppen som gör att hjärtat får jobba mer effektiv vilket är positivt för oss. Träningen skapar bättre förutsättningar för vår kropp och möjligtvis så har vi ett väldigt stillasittande jobb så att kroppen kräver att få röra på sig. Det är inte lätt att komma igång och det gäller att börja med kortare promenader för att successivt utöka sina träningspass. Alla vet att man mår bättre efter man fått röra på sig även om det kan kännas jättejobbigt.

Kroppsvård

Vår kropp behöver också vård och omsorg, det kan vara fråga om enklare medicinering eller till att smörja in sig med mjukgörande salvor. Misstänker man allvarligare sjukdom av något slag ska man alltid uppsöka läkare för att få saken undersökt. I övriga fall så kan man med enkla medel köpa receptfria läkemedel eller annat för att vårda sin kropp. Det finns alltid råd att få via vårdguiden om du har någon frågeställning. Om man börjar att träna så stärks ditt immunförsvar så att du klarar infektioner och virus betydligt bättre, så kombinationen att träna och att ta hand om både dig och din kropp är oerhört positivt.