Modenyheter – mangrooming

Det har blivit dags för männen att ta större plats i mode- och skönhetsvärlden! Den nya termen på senaste tiden är ”mangrooming” och kan sägas vara ett jämställdhetssteg.Det är så klart inte en positiv trend när allt fler oroar sig för hur de ser ut eller får dåligt självförtroende tack vare media och kändiseliten. Men ett steg i rätt riktning där män vågar bryr sig om sitt utseende utan att behöva stämplas som ”kvinnliga” som att det vore en hemsk sak. Machokulturen börjar kanske sina och fram kommer en trend att man ska ta hand om sin hud, sitt hår, sin kropp och så klart sitt skägg!Det har till och med öppnat en butik riktad helt mot manlig hud- och skönhetsvård. Den fysiska butiken ligger i Umeå men de har även sin egen sajt där man kan beställa alla produkter, sliqhaq.se. Man kan till och med hitta sminkprodukter för den som vill få klarare hy och med definierade drag.

Om du själv vill började med lite mangrooming kan vi berätta de tre viktigaste grunderna:

  • Skägget är en dyrbar juvel – en skägg ska vårdas precis som håret. Det kräver ansning och genomkamning för att hålla sig i skick. Det ska tvättas och man kan även använda sig av skäggolja för att kontrollera frissiga strån.
  • Huden är skör – man ska alltid smörja in kroppen och ansiktet med lotions för att hålla huden återfuktad och i bästa skick. Runt ögonen ska man ha en ögonkräm som passar känsliga och tunn hud.
  • Raka rätt – vill man inte eller inte kan odla skägg, ska man vara noggrann med rakningen. Det ska återfuktas och tvättas både före och efter. Man ska alltid använda sig av en vass rakhyvel som kapar stråna, inte drar ut dem. Det gäller också att använda rakkräm så inte hyvel irriterar huden.