Starta eget gym

Är du i tankarna att starta ett eget företag, kanske ett gym? Då har du hittat rätt, nedan listar vi saker som är bra att tänka på. På gymkompaniet.se hittar du rätt utrustning för att starta ett eget gym.

Starta företag

För det första bör du formulera din affärsidé och affärsplan. Vad du har för personliga förutsättningar är viktigt att tänka på, är detta rätt för just dig och är tajmingen bra? Det är nödvändigt att också undersöka hur möjligheten för just din marknad samt hur konkurrensen ser ut. Kontakta gärna folk du vet har startat eget, hos kommunen brukar det också finnas hjälp och rådgivning att få. Sätt din budget och fundera ut vilken typ av marknadsföring du vill satsa på. Den digitala närvaron är viktig, se till att starta en sajt och aktivera dig på sociala medier. Att välja ett bra företagsnamn är viktigt, testa gärna på vänner och bekanta. Tänk ut vem som ska sköta bokföringen, är det du eller måste du hyra in tjänsten? Det finns olika företagsformer, tänk igenom vilken som passar bäst för dig. Om du behöver personal eller inte är också en viktig fråga. För en mer komplett checklista kan du kika in på denna sida.

Gym som inriktning

Det du kanske redan har funderat på är om du skall starta ett helt eget gym, eller gå med i en så kallad franchise. Fördelen här är att det finns mycket färdigt i form av marknadsföring, profilering för att nämna några saker. Nackdelen kan vara att du inte tjänar lika mycket på det och blir mer styrd, här får du fundera vad som passar dig. Du ska också hitta rätt typ av lokal, tänk på att hyresvärdar kan ha särskilda krav när det kommer till dämpning och liknande. Kanske du kan nå ut till någon annan gymägare i en annan stad för att få tips och idéer. Mest troligt kommer du behöva anställa serviceinriktad personal, både till reception och möjligtvis som personlig tränare. Tänk på att försäljningen är viktig i början för att komma igång, många gym erbjuder en ”prova på vecka” och kanske du kan nå ut till andra lokala företag och byta rabatter eller liknande. Lycka till med ditt nya företag!