Att tänka på vid val av företagslokal

Att hitta den perfekta lokalen kanske inte alltid är möjligt. Men en företagslokal är något som bör uppfylla så många krav som möjligt. Och det går att bedöma den utifrån flera olika aspekter.

Läget

Läget kan vara en mycket viktig faktor beroende på verksamheten. En vanlig kontorslokal kommer så klart inte ha lika höga krav om en butik. Men det handlar inte bara om något som fottrafik, utan även faktorer som vilka parkeringsmöjligheter som finns i närheten, hur nära det är till lokaltrafik och liknande. Även tillgång till restauranger i närheten kan vara bra.

Storleken

Storleken av en lokal är något som inte bara måste utvärderas i nuläget. Om det inte finns utrymme att växa i kan lokalen bli för liten bara efter en eller två anställningar i framtiden. Att skaffa en allt för stor lokal kan på samma sätt vara riskabelt då man säkert kommer att betala för oanvänt utrymme ett bra tag framöver.

Priset

Självfallet kommer också priset vara en fråga, som vi också nyss antydde. Att ha en bra koll på ekonomin och veta vad företaget har råd med är ett måste. För nystartade företag är det ju något mer av en chansning då man inte ännu startat verksamheten. Men då gäller det att tänka ännu mer på de förväntade siffrorna och se till att de faktiskt är realistiska.