Att skapa fler affärer

Som företagare så gäller det att ligga i framkant med det mesta, den som sackar efter får svårt att skapa fler affärer som blir lönsamma för företaget. Att hitta nya kunder är ständigt en utmaning och målsättning för säljande företagare. Målet kanske inte är att tjäna så mycket pengar som möjligt, men mer inkomst till företaget gör att det blir stabilare och klarar konjunkturer mycket bättre.

Hitta nya kunder

Ibland så kanske man känner att som företagare så går man i samma hjulspår och man kanske inte aktivt letar för att hitta nya kunder. Det är enkelt att hela tiden skapa affärer med den befintliga kundstocken utan att anstränga sig för att leta nya. Att få in den offentliga sektorn som kund kan hjälpa företaget att växa och bli stabilare, det kan vara lite kruxigt att ta sig igenom dessa avtal och annat som ska skrivas inför en offentlig upphandling. Då kan det vara läge att anlita en anbudskonsult som sköter detta för företagets räkning. Fördelarna är att de har erfarenheten av detta och enklare vinner dessa anbud.

Ta hand om dina kunder

Ska man göra allt för sina kunder? Kanske inte allt, men har företaget en god kundvård och sköter om sina kunder på bästa möjliga sätt så kommer det att förhoppningsvis stanna kvar som kunder under en längre period. En god kontakt med kunder är bra för företaget. Det kan vara läge för att skriva ner en kundpolicy vad som kunden kan räkna med att få för bemötande, både vid personliga träffar och i telefonkontakt. Lyssna alltid på vad kunden har att säga både vid klagomål och vid beröm, ställ frågor så att du förstår vad kunden säger. genom att lära sig kunden och deras behov så blir det lättare att sälja det kunden verkligen vill ha.