Starta en skönhetsklinik

Skönhetsbranschen har alltid varit het och spås fortsätta i samma bana. Människan lägger stor vikt vid sitt utseende. Att se bra ut ger inte bara ökat självförtroende. Det handlar också om det biologiska, vi vill framstå som vackra för att locka en partner. Som företagare kan du använda detta för att bygga upp ett nytt företag inom skönhetsbranschen. En av de mer gynnsamma är dagens skönhetskliniker.

Vad ska du erbjuda?

Börja först med att fundera på vilket utbud du ska ha. Ska du gå den mer holistiska linjen med akupunktur, djupgående massage och yogalektioner? Eller vill du kasta dig in i plastikkirurgins väg? Kanske ett mellanting med injektioner och ansiktsbehandlingar som inte är lika invasiva som kirurgi men har mer stöd i vetenskapen än holistiska metoder?

Utbildning

Ju mer erfarenhet samlad under samma tak, desto lättare att marknadsföra och mer anseende kan ditt företag få. Även de som har mångårig erfarenhet kan lockas att ta ett jobb på ett nystartat företag om de tror på konceptet och din affärsidé. Men innan du har råd att anställa måste du dra tyngsta lasset och det innebär att du behöver utbildning och certifiering. Det är riskabelt att göra skönhetsbehandling utan tillräckligt med kunskap, det kan gå riktigt illa för kunden och ditt företag får en skamfläck som kan vara svår att tvätt bort. Idag finns ingen lagstiftning som reglerar skönhetsklinikerna men en utredning har blivit tillsatt och du vill så klart inte hamna under luppen.

Utrustning

Att starta en klinik kostar pengar varav det mesta måste läggas på att köpa in utrustning. Vid varje köp borde det också ingå en demonstration och serviceavtal så du kan vara säker på att du vet hur den ska skötas. Det finns begagnad utrustning på marknaden men med tanke på hur den ska användas och hur sköra delar som kan ingå, är det bättre att ta ett större lån i företaget och köpa in nya.